Google-robot stap dichter bij de mens

Een wereld waarin mensachtige robots ons bijstaan en diverse taken uitvoeren, het is nog sciencefiction maar er wordt wel degelijk aan gewerkt. En laat het niet verbazen dat o.a. Google hieraan werkt.

De zoekmachine investeert al enkele jaren stevig in innovatieve technologieën. De nieuwste versie van hun robot kan door de sneeuw wandelen, vallen en opstaan, en pakketjes volgen en oprapen.

De nieuwe robot is een creatie van Boston Dynamics, een Amerikaans bedrijf dat tot de Google-familie behoort. De zogenaamde Atlas-robot is zonder aarzeling een van de meest geavanceerde menselijke robots van het moment.

Mensachtige bewegingen en patronen

Het bedrijf verspreidde eind februari enkele video’s waarin je de robot aan het werk kunt zien. In een van de fragmenten zie je de robot door een winters boslandschap wandelen, zonder het evenwicht te verliezen en te corrigeren waar nodig. In een ander fragment pakt de Google-robot een doos op die vervolgens uit zijn handen wordt geduwd, waarop de robot de doos opnieuw kan oppakken.

Door de eigenschappen en bouw van de robot vertoont deze sterke overeenkomsten met de mens. De beweging en interactie met de robot zorgt zelfs voor emotie en laat ons toe om “mee te leven” met de robot.

Bekijk hier de robot in actie: