Wat doet u met het productieoverschot van uw zonnepanelen, WKK-centrales of windmolens?

Met zonnepanelen, warmtekrachtcentrales en windturbines zet uw bedrijf actieve stappen om uw stroomfactuur te verminderen en bij te dragen tot een betere toekomst voor onze planeet.  Maar wat als u meer energie produceert dan nodig is om uw bedrijf te runnen?

Luminus kan uw productieoverschot terugkopen om het opnieuw in het distributienet te injecteren. Men spreekt dan van injectie. Ongeacht het vermogen van uw installatie krijgt u voor uw injectie een vergoeding tegen de marktprijs. Meer informatie vindt u op onze injectiepagina.

Weet dat het verbruik van energie altijd interessanter blijft dan injectie: op die manier vermijdt u transportkosten en andere taksen. Die komen overeen met ongeveer 60% van uw stroomfactuur.

Waarom zou u dit overschot dus niet gebruiken om bijvoorbeeld een vloot elektrische auto’s van stroom te voorzien? Luminus kan u helpen bij het schalen van uw installatie en het gebruik van uw laadpalen om uw productie en energie-overschot te optimaliseren zodat u er het meeste uithaalt.

En wat als u anderen zou toestaan gebruik te maken van uw groene energie, terwijl u tegelijk bijdraagt aan uw bedrijfsimago als ecologisch verantwoord bedrijf bij uw klanten?

Dankzij een exclusief partnerschap tussen Luminus en Bolt, het allereerste energieplatform in Belgiƫ, kunt u nu uw energie-overschot verkopen aan uw medewerkers of familie.

Bolt verbindt lokale groene energieproducenten met consumenten die rekening willen houden met de oorsprong van de energie die ze kopen. Als u meer dan 15 MWh per jaar in het elektriciteitsnet injecteert, kunt u deze energie verkopen aan uw omgeving: uw medewerkers, uw familie, uw buren … En dit ongeacht de installateur van uw zonnepanelen.

Luminus kan uw overtollige groene energieproductie volledig terugkopen en een link met Bolt opzetten. Die zal er dan voor zorgen dat de geproduceerde energie op maat wordt gedistribueerd. Om meer te weten te komen over deze veelbelovende start-up, kunt u terecht op de website.

De korte keten, de echte motor van de energietransitie

Het ambitieuze project van de start-up maakt integraal deel uit van een ecologisch verantwoorde aanpak die gericht is op het maximaliseren van de steun voor de korte keten.

Van de producent van groene energie tot de eindverbruiker van de geproduceerde energie: alle fasen van de aankoop en de wederverkoop verlopen in volledige transparantie.

En particuliere klanten die voor deze energie kiezen, nemen ook deel aan de energietransitie, doordat ze het bedrijf gespecialiseerd in groene energie persoonlijk ondersteunen. Hier varen de planeet en het milieu wel bij en uw bedrijf kan trots zijn bij te dragen aan deze collectieve inspanning.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts voor advies over de beste manier om de herverdeling van uw overtollige groene energie te optimaliseren. Bye-bye, greenwashing. Hallo, concrete actie! En Luminus staat klaar om u te helpen.

Hebt u een vraag? Stuur dan een mail naar btb@luminus.be