KV Mechelen plaatst meer dan 500 zonnepanelen met de hulp van Luminus

Deze zomer is het druk bij KV Mechelen. De club kiest radicaal voor groene energie en doet daarvoor beroep op Insaver, de zonnepanelenspecialist van Groep Luminus. Dankzij die samenwerking prijken er binnenkort in totaal 778 zonnepanelen op het dak van het AFASstadion.

Het vervolg van een duurzaam initiatief

KV Mechelen is niet enkel een warme familieclub, maar ook een voorvechter van groene energie. “De energietransitie wordt steeds noodzakelijker in allerlei sectoren. Daarom blijft ook KVM inzetten op een duurzaam beleid”, vertelt Frank Lagast, CEO van KV Mechelen. In 2020 zette de voetbalclub daar al de eerste stappen voor, toen ze 213 zonnepanelen plaatste op het dak van het AFASstadion. Met de hulp van Insaver komen daar nu nog 556 panelen bij. Zo heeft het stadion alle middelen om haar fans een onvergetelijke voetbalervaring te geven én het milieu een handje te helpen. Bovendien komt KV Mechelen zo reeds tegemoet aan de zonnepanelenverplichting van 2025 voor grootverbruikers. De installatie biedt dus alleen maar voordelen.

Deze bijkomende investering verkleint niet alleen onze ecologische voetafdruk, ze maakt ons ook onafhankelijker van het stroomnet en de schommelende energieprijzen

– Frank Lagast

De energiewinst in cijfers

De nieuwe zonnepanelen hebben een gezamenlijk vermogen van ruim 310 kWp. Daarmee wekken ze jaarlijks 282.153 kWh groene stroom op. 94% daarvan wordt rechtstreeks ingezet voor de werking van het stadion terwijl de overige elektriciteit op het net geïnjecteerd wordt. “Deze bijkomende investering verkleint niet alleen onze ecologische voetafdruk, ze maakt ons ook onafhankelijker van het stroomnet en de schommelende energieprijzen”, aldus Frank Lagast. “Dankzij deze installatie produceert KV Mechelen zelf de energie die het nodig heeft”, vult Jan Pollaris aan, CEO van Insaver. “We zijn trots dat Insaver hen mocht helpen dit project te realiseren. Zonnepanelen blijven immers cruciaal om onze energie verder te verduurzamen.”

Een gezamenlijke, groene missie

Voor Insaver en Luminus is deze queeste naar groene energie niet nieuw meer. Al jaar en dag slaan ze de handen in elkaar om duurzameenergieprojecten tot een goed einde te brengen. Daarbij worden bedrijven niet enkel bijgestaan in de keuze en plaatsing van hun zonnepanelen, maar ook in de aanvraag van alle zonnepanelenpremies. Voorzitter van het Stadioncomité Marc Verbruggen is alvast erg tevreden met de samenwerking: “Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om slim om te springen met ons energieverbruik, zowel op korte als lange termijn. Wij willen Luminus erg bedanken voor dit gezamenlijke engagement en de vlotte uitvoering van dit project!” Die appreciatie is wederzijds: “We willen de club van harte bedanken voor het vertrouwen”, zegt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus, “En we hopen dat dit voorbeeld navolging krijgt bij de talrijke fans van KV Mechelen.”

Bent u overtuigd van de kracht van zonnepanelen voor uw bedrijf, maar weet u niet waar te beginnen? Lees meer over hoe u uw ongebruikte (dak)oppervlakte rendabel kan maken.