Hoe investeert u als ondernemer in windenergie?

Investeren in windenergie heeft veel voordelen voor uw bedrijf. Maar hoe wordt  u als zaakvoerder aandeelhouder van zo’n windproject?

Door energie te consumeren afkomstig van windturbines, bouwt u als ondernemer mee aan een duurzame wereld. Maar u kan ook gemakkelijk aandeelhouder worden in een coöperatie en zo profiteren va, een aantrekkelijk rendement. We leggen u uit hoe u dit doet.

De voordelen van windenergie

  • Windmolenparken hebben een verwaarloosbare CO2-uitstoot, wat ze dé investering bij uitstek maken om te voldoen aan de Europese doelstellingen voor duurzame energie.
  • Bovendien leveren windprojecten lokale energie en is ons land daarvoor niet verplicht om schone energie aan te kopen in het buitenland.
  • Omdat wind een onuitputbare energiebron is, verkleint dit het risico op schommelende brandstofprijzen.

“Of u nu een kmo bestuurt of als zelfstandige een zaak runt, een investering in windenergie verzekert uw onderneming van een stabiel en aantrekkelijk rendement.”

  • Investeringen en aandelen in windenergie zorgen voor een stabiel en aantrekkelijk rendement, waarmee u de positie van uw onderneming verstevigt.
  • Bovendien vergroot u als groene ondernemer mogelijk uw afzetmarkt, doordat u een kritischer klantenbestand aanspreekt.
  • Wind- of andere groene energie versterkt het duurzame imago van uw zaak en toont dat u future proof bent.

Hoe investeert u als ondernemer of zelfstandige in windenergie?

Er is een groeiende vraag naar windenergie en de afzetmarkt is gegarandeerd. Om die reden is het bijzonder aantrekkelijk om in deze energiebron te investeren. Dat kan op verschillende manieren.

Zelf windenergie produceren

U kan als ondernemer of zelfs als particulier zelf een windmolen plaatsen. Deze optie is echter weinig voordelig, omdat de opbrengst niet evenredig is met de investering.

Aandelen kopen in een coöperatieve vennootschap

U kan zich ook inschrijven in een coöperatieve vennootschap voor windenergie, zoals Lumiwind, waardoor u deelt in de mogelijke opbrengsten. Aandelen zijn er tussen € 25 en € 10.000.

Waarom beleggen in Lumiwind?

  • Duurzaam: de belegging gaat volledig naar de investering in duurzame energie (windenergie)
  • Toegankelijk: voor € 25 heb je al een aandeel
  • Volgens productiecapaciteit: het mogelijke rendement is gebaseerd op de productiecapaciteit, niet op de effectieve productie

De belangrijkste reden? Samen het verschil maken!

Een groen energiecontract voor windenergie aangaan

De meest eenvoudige manier om uw bedrijf te laten werken op windenergie, is om een groen energiecontract aan te gaan voor uw energieproductie. Zo hoeft u zelf geen enkele investering te maken, en draagt u toch bij aan een duurzame toekomst.

Meer informatie over tarieven en groene energiecontracten vindt u hier.