Hoe kunt u van uw werknemers een ambassadeur maken van de elektrische wagen?

U overweegt om de omschakeling te maken naar elektrisch rijden voor uw bedrijfsvloot? Deze switch kan vragen oproepen bij uw medewerkers. Wilt u deze transitie vlot laten verlopen en echte ambassadeurs maken van uw werknemers, dan kiest u best voor een zo goed mogelijke communicatie en is ook een proefrit voor uw werknemers, zeker het overwegen waard.

Een doeltreffende communicatie

Over de elektrische wagen heersen nog veel vooroordelen. Vooraleer u de elektrificatie van uw bedrijfsvloot in overweging neemt, is het dan ook belangrijk om uw werknemers te informeren over het belang van dit project. Door de CO2-strategie van uw bedrijf duidelijk uit te leggen en de voordelen te bespreken die elektrische mobiliteit te bieden heeft voor uw bedrijf én uw werknemers, zal deze praktijk sneller ingeburgerd raken.

Door meer te investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen, positioneert u zich ook als changemaker die echt werk maakt van de energietransitie. Veel consumenten hechten steeds meer belang aan deze waarden en dit geldt misschien ook voor uw werknemers. Een groen imago uitbouwen door aandacht te schenken aan milieukwesties zal het engagement van uw werknemers vergroten.

“Om onze medewerkers te overtuigen van de voordelen van elektrisch rijden, organiseerden we interactieve EV-cafés en testsessies waarin ze 2 tot 3 dagen een auto konden testen.”

An Van Waes – Luminus Fleet Manager

Lees meer over hoe fleet manager An Van Waes haar Luminus-collega’s van elektrisch rijden overtuigde.

Laat uw werknemers een proefrit maken met een elektrische auto

Trying is buying! Een doeltreffend middel om uw werknemers aan te zetten tot elektrisch rijden is een proefrit voorzien. Meer dan 90% van de bestuurders van een groene wagen zouden deze niet meer willen inruilen voor een andere. En dit om verschillende redenen:

  • De meeste fabrikanten staan hun klanten toe een proefrit te maken voor de aankoop van het voertuig.
  • Het is ook mogelijk om een tijdelijk abonnement te nemen bij een deeldienst voor elektrische wagens.
  • Als u al een elektrisch voertuig in uw vloot hebt, kunt u deze ter beschikking stellen voor een proefrit. Uw werknemers kunnen bijvoorbeeld naar een klant rijden of hun woon-werktraject afleggen.

Moedig werknemers aan om te getuigen

Eens enkele werknemers overtuigd zijn, kunt u hen vragen om te praten over hun ervaringen. Een aanbeveling van een collega heeft doorgaans een grote impact op de andere medewerkers. Laat hen aan het woord in een interview voor uw bedrijfsblad, in een blogtekst of tijdens een vergadering of een minder formeel event.

U wilt graag hulp bij de elektrificatie van uw vloot? Ontdek ons e-mobility aanbod.