Mobiele UPS: geen stroomonderbrekingen meer

Is uw UPS tijdelijk niet beschikbaar – hetzij gepland (onderhoud), hetzij onverwacht (storing) – en vraagt u zich af hoe u de productie van uw bedrijf tijdens die periode kunt vrijwaren? Dan stellen wij u onze mobiele UPS-systemen (MUPS) voor die u een permanente energie voorziening verzekert.

Wat is een mobiele UPS precies?

Mobiele UPS (of Uninterruptible Power Supply, ook wel DUPS of no-break genoemd) zijn krachtige systemen die stroomonderbrekingen of eventuele elektrische stroomschommelingen opvangen, zodat de operationele werking van uw activiteiten niet in gevaar komt.

Deze mobiele containers bestaan uit een generator, een dynamisch opslagsysteem en een dieselgenerator. Zoals de naam aangeeft, is een MUPS mobiel zodat hij gemakkelijk transporteerbaar is.

Krachtig elektrisch systeem, in alle omstandigheden

In de levenscyclus van een bedrijf kunnen zich verschillende situaties voordoen die een absolute beveiliging van de kritieke processen vereisen. Hieronder vindt u vier vaak voorkomende situaties waarbij het gebruik van een Mobile UPS noodzakelijk kan zijn (deze lijst is uiteraard niet volledig):

  • bij een onderhoud of in geval van een tijdelijke onderbreking van uw huidige UPS-systeem,
  • terwijl u wacht op een nieuw vast UPS-systeem,
  • bij een toename van de capaciteit van uw bedrijf, waarbij u uw processen beter moet kunnen beveiligen,
  • bij het organiseren van een bepaald evenement, waarbij u een stabiele elektrische installatie nodig hebt en elk risico op stroomonderbrekingen wilt vermijden.

Het aanbod Mobiele UPS van Luminus

Wij verhuren mobiele Uninterruptible Power Supply-eenheden met een vermogen van 250 kVA tot 1600 kVA. Die kunnen, afhankelijk van uw behoeften, voor een aantal dagen of meerdere maanden worden gehuurd. De stations kunnen trouwens overal in Europa worden geplaatst.

Een mobiele UPS is bovendien eenvoudig te installeren en aan te sluiten, neemt weinig plaats in en kan onmiddellijk in gebruik worden genomen.

Verliezen vermijden door stroomonderbrekingen

Of u nu een bank, ziekenhuis, onderneming of dienstverlener bent, u wilt uiteraard geen enkel risico nemen voor de kwaliteit van de diensten of producten die u uw klanten aanbiedt. Alleen al het technisch onderhoud van uw vaste UPS kan al problematisch zijn als de elektriciteit uitvalt. Dat kan u duizenden euro’s kosten en een grote impact hebben op het goede verloop van uw activiteit. In dergelijke gevallen zijn onze UPS- en mobiele UPS-oplossingen een goede optie.

Onlangs nog deed een dienstverlenend bedrijf een beroep op onze mobiele eenheden bij de controle van zijn DUPS-systemen. Gezien de activiteit van het bedrijf en het kritieke niveau van de diensten die het zijn klanten aanbiedt, kon het zich geen enkele storing op het elektriciteitsnet veroorloven. Het bedrijf kon dan ook twee jaar lang tijdens verschillende belangrijke onderhoudsfases gebruikmaken van een permanente, kwalitatief hoogstaande stroomvoorziening. Er werd ook een uitgebreide follow-up geboden, zodat de bescherming van de kritieke gegevens op elk moment was gewaarborgd.

Dit ‘no break’-systeem werd ook al gebruikt in de biotechnologische sector om stroomtekorten te verhelpen. Het bedrijf in kwestie is een referentie binnen de sector en liet op zijn terrein twee MUPS-containers plaatsen, uitgerust met een dieselgenerator, een ingebouwd brandstofreservoir en alles wat nodig was om de kritieke gegevens te beschermen. Dankzij de controle op afstand door ingenieurs kon de goede werking van de installatie bovendien worden opgevolgd zodat er snel kon worden ingegrepen bij problemen.

Wil u graag meer informatie over onze mobiele UPS-oplossingen en het belang ervan voor uw onderneming? Download de brochure over Mobiele UPS.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met uw Key Account Manager of ons een e-mail sturen via btb@luminus.be.