Korte stroomonderbrekingen en variaties op het hoogspanningsnet: welke oplossingen om ze te vermijden?

Een instabiel elektriciteitsnet kan een aanzienlijke impact hebben op de goede werking van uw bedrijf, maar ook op het bedrag van uw elektriciteitsfactuur. Om dit te vermijden, kunnen een Power Quality-aanpak of de installatie van UPS-systemen optimale oplossingen zijn.

Oorzaken en impact van schommelingen op het net

Schommelingen in de spanning en intensiteit en korte stroomonderbrekeningen kunnen verschillende oorzaken hebben. Over het algemeen gaat het gewoon om storingen op het net als gevolg van een grote stroombehoefte. Ook het weer kan een factor zijn, zoals hevige regenval of storm. En soms liggen uw eigen toestellen aan de oorsprong wanneer ze defecten vertonen.

Hoewel hun impact over het algemeen beperkt is en vaak onopgemerkt blijft, kunnen deze instabiliteiten gegevensverlies veroorzaken of de productielijn stilleggen. Ze kunnen ook de levensduur van uw apparatuur verkorten en doorwegen op uw elektriciteitsfactuur, om nog maar te zwijgen van uw rendement.

Verschillende oplossingen om spanningsvariaties te voorkomen

Wij bieden verschillende oplossingen aan om deze ongemakken te vermijden en de variaties te compenseren, om zo de stabiliteit van uw netwerk te waarborgen en uw energiefactuur te verlagen.

1. Power Quality: installatie van corrigerende apparatuur

Het is mogelijk om schommelingen in het netwerk te compenseren door corrigerende elementen waarmee een constante energiekwaliteit kan worden aangehouden. Door bijvoorbeeld een voldoende grote condensatorbatterij te plaatsen, daalt het reactieve energieverbruik van de inductieve apparaten, met hetzelfde effect op uw factuur.

Luminus is van mening dat elk bedrijf uniek is. Daarom analyseren we voor het opzetten van een corrigerende infrastructuur eerst uw installatie, uw toestellen en de staat van de elektrische circuits, om u de meest geschikte oplossingen voor uw situatie te kunnen voorstellen. Naast de installatie van de apparaten zorgen wij ervoor dat deze regelmatig worden onderhouden en nemen wij de financiering van uw oplossing op ons.

Lees meer over de plaatsing van corrigerende toestellen en download onze Power Qualiy brochure.

2. UPS en Mobile UPS: gegarandeerde energievoorziening

UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply) zijn toestellen die ononderbroken stroom leveren, zelfs bij schommelingen, korte stroomonderbrekingen of stroomuitval. Ze bestaan uit een generator, een dynamisch energieopslagsysteem, een dieselmotor en elimineren ook storingen op het net. Hun autonomie reikt tot 24 uur of langer en hun werking is volledig geautomatiseerd.

Ontdek alle voordelen van het proces en download onze UPS-brochure.

Mobile UPS zorgt vanuit dezelfde bekommernis voor een constante levering van elektriciteit door een continue stroomvoorziening te garanderen bij storingen om zo productieonderbrekingen te voorkomen. In tegenstelling tot traditionele UPS-systemen worden MUPS direct geïnstalleerd op uw vestiging voor een beperkte tijd, afgestemd op uw behoeften.

Mee info hierover vindt u in de Mobile UPS brochure.

Welke oplossing u ook kiest, Luminus leidt het project van A tot Z in goede banen; van de analyse van uw behoeften en de haalbaarheidsstudie tot het onderhoud en de continue monitoring van de installatie.

Krijgt uw bedrijf regelmatig te maken met schommelingen op het elektriciteitsnet en wil u een oplossing ontwikkelen om rendementsverliezen en een hogere elektriciteitsfactuur te vermijden? Neem contact op met een van onze experts: bel 078 155 232 of mail naar btb@luminus.be.