Onze oplossingen om de energievoorziening van onze professionele klanten te waarborgen bij een stroompanne

Stroompannes zijn niet alleen vervelend voor gezinnen, integendeel. Bij professionals kan zo’n onderbreking aanzienlijke gevolgen hebben voor hun activiteiten. Wij bieden dan ook allerlei oplossingen aan, waarmee u het vermijdt om aan rendabiliteit te moeten inboeten bij (lange) stroompannes. De meest complete oplossing is een UPS-systeem, maar ook batterijsystemenvullen de mogelijke oplossingen aan.

Het UPS-systeem: gewaarborgde stroomvoorziening

De technologische evolutie maakt bedrijven afhankelijker van de elektrische installaties die de machines laten werken en die essentieel zijn voor de werking van het bedrijf. Het elektriciteitsnet is echter niet per definitie onfeilbaar: er kunnen storingen, korte stroomonderbrekingen en zelfs korte of langere pannes voorkomen.

Om die verschijnselen te overbruggen, staat de UPS-voorziening (Uninterruptible Power Supply) garant voor een ononderbroken stroomvoorziening bij een stroomonderbreking. Deze oplossing biedt een autonomie tot 24 uur en bestaat uit een generator, een dynamisch energieopslagsysteem en een dieselmotor. Het vermogen gaat van 250 kVA tot 10 mVA, naargelang uw behoeften.

Download onze brochure over UPS en lees er alles over

Mobile UPS-units: een dynamisch alternatief

Er bestaat een mobiele variant van het UPS-systeem, dat simpelweg Mobile UPS wordt genoemd. Deze installaties werken volgens hetzelfde principe en staan dus ook garant voor een ononderbroken stroomvoorziening tijdens bijvoorbeeld het onderhoud van uw UPS of een onverwachte gebeurtenis. Een Mobile UPS wordt voor een door u gekozen periode geleverd op een locatie naar keuze.

Download onze brochure over de Mobile UPS voor meer details over deze oplossing

De batterijsystemen van Luminus maken u minder afhankelijk van het net

Deze oplossing is u op het lijf geschreven als u op uw bedrijfsterrein zonnepanelen hebt geïnstalleerd en u nog minder afhankelijk wil zijn van het net! Met de batterijsystemen van Luminus kunt u immers de overtollige energie opslaan die door uw zonnepanelen wordt opgewekt in plaats van ze naar het net te sturen.

Als uw zonnepanelen nadien eens te weinig energie produceren om uw machines te laten draaien, dan kunt u de energie gebruiken die in deze batterijen is opgeslagen. Aangezien u niet meer afhangt van het net, bent u bij een stroompanne zeker van een ononderbroken stroomvoorziening om uw installaties te laten werken. Ook als u geen zonnepanelen hebt, kunt u met dit systeem energie opslaan en kan u een tijd verder bij een panne.

Hebt u interesse in een van onze oplossingen die ook bij een stroompanne uw energievoorziening garanderen? Neem telefonisch contact op met onze deskundigen op 078 155 232 (grote bedrijven) of 078 155 230 (kmo’s en zelfstandigen).