Wilt u niet kiezen tussen een vast of variabel energietarief voor uw bedrijf? Ontdek Flex2Fix!

Vindt u het lastig om te beslissen wat voor uw bedrijf het meest voordelige energiecontract is: variabel of vast? Dan heeft Luminus dé oplossing voor u: Flex2Fix. Indien uw onderneming een verbruiksvolume tussen 100 MWh en 1 GWh heeft, kan u eenvoudig genieten van deze flexibele combinatie en dat zowel voor gas als elektriciteit. Ontdek er meer over in dit artikel.

Hoe zit Flex2Fix in elkaar?

1. U start met een variabel energiecontract

Na het ondertekenen van uw Flex2Fix-contract start u met een variabel energiecontract. Dat heeft absoluut voordelen: als de energieprijzen dalen, profiteert u immers van een lager tarief.

2. U schakelt over naar een vast energiecontract op een gunstig moment

U hoeft bij dit contract niet te wachten tot uw contractperiode afgelopen is om over te schakelen op een vast tarief. Wanneer u dat wenst, maakt u samen met uw persoonlijke accountmanager een berekening voor een vast energietarief. U ontvangt vervolgens een voorstel op maat. Akkoord? Dan geniet u van een stabiele prijs (en dus budgetzekerheid) op langere termijn.

Lees meer over het Flex2Fix-energiecontract.

Wanneer overschakelen op een vast tarief?

Natuurlijk wordt u begeleid door uw accountmanager bij de keuze van het juiste tijdstip. Maar u volgt ook zelf makkelijk de prijsevolutie op de energiemarkt dankzij de Luminus Energy Management App. U kan zelfs dagelijks een prijsupdate per mail ontvangen. Zo kan u steeds in de gaten houden of het een geschikt moment is om uw tarief vast te leggen.

Liever meteen een vast of variabel tarief?

U kunt natuurlijk ook van bij het begin een energiecontract afsluiten met een vast of een variabel tarief. Elk van deze drie contracten kan afgesloten worden voor één, twee of drie jaar. Naast Flex2Fix hebt u als bedrijf met een verbruiksvolume van 100 MWh tot 1GWh bij Luminus ook de keuze uit:

Energiecontract Fix

Als u de voorkeur geeft aan budgetzekerheid en gemoedsrust, kan u meteen een Fix-contract afsluiten. In dat geval weet u steeds perfect welk tarief te verwachten voor de duur van uw contract.

Energiecontract Flex

Als u echter graag profiteert van mogelijke prijsdalingen, kan u voor een Flex-contract kiezen. Dan volgt uw tarief steevast de schommelingen op de energiemarkt. U kan in dit geval niet kiezen om tijdens uw contractperiode over te schakelen op een vast tarief.

Hoe komt u uw tarief te weten?

Natuurlijk wil u graag een idee hebben van het mogelijke tarief volgens de verschillende contracten op dit moment, vóór u een overeenkomst afsluit. We ontwikkelden daarom een handige online tool die een prijs op maat voor uw bedrijf berekent.

Ontdek de prijscalculator

Hebt u een keuze gemaakt? Dan kan u het contract volledig online afsluiten. Uw accountmanager kan u hier ook bij helpen of adviseren als u dat wenst. Bekijk het volledige aanbod aan energie voor bedrijven met een verbruiksvolume tussen 100 MWh en 1GWh.