Uw elektrische bedrijfsauto opladen met zonnepanelen

De energie die u opwekt met zonnepanelen, zet u ook gemakkelijk in voor het opladen van uw elektrische wagen. Dat kunnen de panelen zijn die uw werknemers thuis plaatsen, maar het is ook interessant om te investeren in zonnepanelen voor uw bedrijfspand, zeker wanneer u een 100% elektrisch bedrijfswagenpark hebt.

Zonnepanelen voor uw bedrijf: twee vliegen in één klap

Het moment waarop uw elektrische bedrijfswagens worden opgeladen – namelijk wanneer uw personeel aan de slag is en de auto’s geparkeerd staan – is ook het moment waarop de zonnepanelen op uw bedrijfsdak de meeste elektriciteit opwekken.

Meer informatie over zonne-energie als bedrijf: produceer zelf groene stroom en bespaar fors.

Voor bedrijven is de terugverdientijd van zonnepanelen korter dan voor particulieren. Tussen de 4 en de 6 jaar is mogelijk!

Zonnepanelen en 100% elektrische bedrijfswagens zijn dus een ideale combinatie. Denk daaraan wanneer u de overstap maakt:

  • Installeert u zonnepanelen op uw bedrijfspand, bereken dan op voorhand hoeveel u extra zal verbruiken voor het opladen van de bedrijfswagens. Doe dit ook wanneer u nog niet over elektrische bedrijfswagens beschikt, want in de toekomst wordt de elektrische bedrijfswagen de standaard. Zo hoeft u geen dubbele plaatsingskosten te betalen wanneer u de installatie uitbreidt, want die is al in orde om uw bedrijfswagens te voorzien van zonne-energie.
  • Wanneer u kiest voor een elektrisch wagenpark, is dat ook het moment om over te stappen op zonne-energie. Niet alleen is het een voordelige en onafhankelijke manier om uw bedrijfsgebouwen van stroom te voorzien. Maar dankzij uw eigen laadpalen rijden uw werknemers binnenkort ook op de groene energie die u zelf opwekt!

Thuis uw elektrische auto opladen met zonnepanelen

Wanneer een werknemer beslist om zonnepanelen te plaatsen, houdt hij best rekening met de eventuele toekomstige aankoop of lease van een elektrische auto. Voor een gemiddelde bestuurder komt dat op ongeveer 5.000 kWh huishoudelijk verbruik per jaar extra. Een zonnepaneleninstallatie die daarop voorzien is, is dus extra voordelig. Maar ook als de zonnepanelen niet het volledige verbruik dekken van de elektrische bedrijfswagen, zorgen ze nog voor een mooie verlaging van de energiefactuur.

Vraag een specialist om dit samen met u te berekenen.

Thuisbatterij nodig om elektrische wagen op te laden?

Met zonnepanelen op het dak van een woning (of carport) wekt uw werknemer zelf de nodige energie op om uw wagen op te laden. Zo is die niet meer afhankelijk van de stijgende benzineprijzen en de auto rijdt op 100% groene en zelf opgewekte elektriciteit.

Maar… zonnepanelen wekken voornamelijk overdag stroom op, terwijl werknemers meestal ’s avonds en ’s nachts hun wagen willen opladen. Tenzij ze regelmatiger thuis werken, hebben ze naast een thuislaadpunt waarschijnlijk ook een thuisbatterij nodig. Daarin kunnen ze de overtollige energie van overdag opslaan, om ’s avonds alsnog hun elektrische auto op te laden met hun zonnepanelen.